De mooiste vloerkleden voor de woonkamer

Een vloerkleed is bij uitstek de manier om de woonkamer gezelliger te maken, het hele interieur een nieuwe boost te geven of gewoon een beetje extra warmte en comfort toe te voegen aan je huis. Maar hoe kies je het juiste kleed voor in de woonkamer? Het aanbod in vloerkleden is enorm. Hoe vind je je weg tussen alle verschillende materialen, afmetingen en het enorme aanbod in kleuren? Wij helpen je graag op weg om niet alleen het vloerkleed te kiezen dat past bij jouw interieur, maar ook het kleed dat past bij jou!

Een hoogpolig of laagpolig tapijt?

De eerste keuze is die voor een hoog- of laagpolig tapijt. Natuurlijk speelt ook hierbij smaak een rol. Maar wat is precies het verschil? Een hoogpolig tapijt heeft opstaande draden, de zogenaamde pool, van langer dan 1 cm. hierdoor is het vloerkleed dikker, zachter en warmer. Een hoogpolig tapijt is zeker niet lastig schoon te maken. Even de stofzuiger erover jouw kleed woonkamer is zo weer stof- en vuilvrij. Een laagpolig tapijt heeft een pool van minder dan 1 cm en heeft daardoor een wat strakkere uitstraling. En door de lagere pool is dit type vloerkleed aan te raden wanneer er sprake is van allergie├źn. Ook in een huishouden met huisdieren valt de keuze vaak op een laagpolig tapijt. Een laagpolig tapijt is namelijk makkelijk in onderhoud. Er zijn zelfs laagpolige tapijten die je in de wasmachine kunt gooien!

Welke kleur past het beste?

Kleur is natuurlijk vooral een kwestie van smaak. Kijk bij het uitkiezen van de kleur van je nieuwe vloerkleed naar de andere kleuren in je interieur. Vergeet niet dat een vloerkleed een groot oppervlak bestrijkt in je interieur. Kies dus een kleur die goed is afgestemd op de kleur van grote meubelstukken in je woonkamer die je niet zomaar vervangt. Dat betekent niet dat een nieuw vloerkleed saai moet zijn. Je kunt best kiezen voor een opvallende kleur of een mooi design. Zorg er alleen voor dat deze kleuren op een andere plek in je interieur terugkomen. Accessoires kunnen je daarbij helpen. Kies een mooie vaas, een paar fijne kussens of een mooie prent aan de muur en je vloerkleed zal helemaal passen bij jouw nieuwe interieur.

Houd rekening met de kinderen

Als je kinderen in huis hebt zijn er nog een paar dingen om op te letten. Kinderen spelen graag op een vloerkleed omdat het warm en zacht aanvoelt. Een hoogpolig tapijt voelt dan het lekkerst en is het zachtst om op te spelen of om een onverhoopte valpartij op te vangen. denk er ook eens aan om een vrolijk vloerkleed in de kinderkamer te leggen. Het nodigt niet alleen uit om op te spelen, maar een vloerkleed werkt ook nog eens geluiddempend. En dat kan een kinderkamer altijd gebruiken!

De laatste trends

Niet iedereen vindt het belangrijk dat zijn of haar interieur voldoet aan de laatste modetrends. Maar vind je het echter wel leuk om te weten wat er allemaal speelt en wat de laatste modetrends op het gebied van interieur en vloerkleden zijn, lees dan regelmatig onze blogs op de website. Wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief krijg je het laatste nieuws vanzelf in je mailbox. En wie weet verrassen we je dan ook nog eens met een leuke aanbieding.