Waar kan een PVC vloer niet tegen?

De populariteit van PVC vloeren is de afgelopen jaren flink toegenomen. Met hun duurzaamheid, diversiteit in ontwerpen en gebruiksvriendelijkheid zijn ze een geliefde keuze voor zowel huishoudens als bedrijven.

Echter, zoals elk type vloerbedekking, heeft PVC ook zijn zwakke punten. Het is essentieel om te weten waar een PVC vloer niet tegen kan, om zo de levensduur ervan te optimaliseren.

1. Extreme temperaturen

PVC is gevoelig voor extreme temperaturen. Directe blootstelling aan fel zonlicht kan ervoor zorgen dat de vloer uitzet. Het is dus aan te raden om de vloer te beschermen tegen direct zonlicht met bijvoorbeeld gordijnen of zonwering.

2. Scherpe objecten

Hoewel PVC vloeren behoorlijk robuust zijn, kunnen scherpe voorwerpen zoals hakken, scherpe meubelpoten of vallende keukengereedschappen lelijke krassen en deuken achterlaten. Gebruik beschermende onderzetters onder meubels en vermijd het dragen van scherpe hakken op de vloer.

3. Chemicaliën en agressieve schoonmaakmiddelen

Net zoals veel andere vloertypes kan PVC reageren op bepaalde chemicaliën. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen kan de kleur en structuur van de vloer aantasten. Het is daarom beter om te kiezen voor een mild schoonmaakmiddel en de vloer regelmatig te stofzuigen.

4. Langdurig stilstaand water

Hoewel PVC vloeren waterbestendig zijn, kunnen ze bij langdurige blootstelling aan stilstaand water beschadigen. Vermijd daarom het morsen van grote hoeveelheden water en droog gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk op.

Conclusie

PVC vloeren bieden veel voordelen, maar het is cruciaal om op de hoogte te zijn van hun beperkingen. Door zorgvuldig met je vloer om te gaan en de bovengenoemde punten in acht te nemen, kun je genieten van een vloer die jarenlang meegaat.