Geschikte vloerkleden voor de badkamer

Het is niet meteen de eerste plek waar mensen bedenken om een vloerkleed neer te leggen. Toch kan een vloerkleed in de badkamer de ruimte compleet veranderen. Met een mooi kleed in de badkamer geef je de ruimte een compleet andere uitstraling. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten, als je een vloerkleed voor de badkamer wilt kopen.

Voorheen koos men namelijk altijd voor de kleine, wat saaie badmatten. Deze antislip matten werden vroeger veel toegepast in badkamers. Tegenwoordig zijn deze dingen eigenlijk niet meer wat mensen willen. Ze zijn klein, simpel en geven de badkamer een saaie uitstraling. Daarom is een vloerkleed een veel betere investering. In dit bericht ga ik jou vertellen waar je op moet letten, als je vloerkleed voor jouw badkamer wilt kopen.

Kleed badkamer, let op het materiaal

De badkamer is natuurlijk altijd een zeer vochtige ruimte. Veel water komt op de vloer omdat we nat op de vloer gaan staan. Er ontstaat ook veel condens doordat de warme lucht van het hete water op de wanden en de vloer neerslaat. Vochtige omgevingen en natuurlijke materialen zijn nooit een goede combinatie geweest. Let daarom wel op het materiaal van het vloerkleed voor in de badkamer.

Je moet dus gaan zoeken naar een vloerkleed dat gemaakt is van het kunststof polypropyleen. Dit materiaal kan namelijk tegen water en zal niet gaan verkleuren of kapot gaan als het in contact komt met water.

Gladde badkamervloeren

Over het algemeen zijn alle badkamervloeren glad. Voorheen werden bijna altijd tegels gebruikt maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker PVC is de badkamer. Hoe dan ook is de ondergrond van de badkamer glad. Vooral als jijzelf nat bent en de vloer is nat geeft dit grote kans op uitglijden. Je bent dus altijd voorzichtig. Met een vloerkleed in de badkamer hoeft dit niet meer.

De polypropyleen vloerkleden kun je namelijk ook kopen voorzien van een antislip onderkant. Dit geeft hetzelfde effect als de kleine, lelijke badmatten die vroeger gebruikt werden. Het vloerkleed zal niet kunnen gaan schuiven en dus sta jij stevig op jouw voeten. Het kleed zorgt er ook nog eens voor dat je geen koude voeten krijgt als je geen vloerverwarming in jouw badkamer hebt.

De grootte van de badkamer

De grootte van jouw badkamer bepaald eigenlijk wat de mogelijkheden zijn qua vloerkleden. Vloerkleden voor in de badkamer zijn namelijk in ontelbaar verschillende afmetingen en vormen te krijgen. Meet dus van tevoren jouw badkamer eerst goed op, voordat je een vloerkleed gaat kopen.

Kleine vierkante badkamer: Heb jij een kleine, vierkante badkamer in jouw woning? Dan is de kans groot dat de vierkante of rechthoekige vloerkleden allemaal te groot zijn. In zulke gevallen is het aan te raden om te kiezen voor een rond vloerkleed. Ronde vloerkleden passen vaak in deze kleine ruimtes. Ook wordt het vierkante van de badkamer mooi gebroken door het ronde vloerkleed.

Langwerpige badkamer: Deze vormen van badkamers zien we ook heel vaak in woningen. Voor langwerpige badkamers zijn er ook hele mooie opties als het om vloerkleden gaat. In deze smalle ruimte kun je het beste een smal en langwerpig vloerkleed toepassen. Deze lijken op een soort loper en kun je mooi in het midden van de langwerpige ruimte leggen.

Andere vormen badkamer: Afhankelijk van waar je woont kan jouw badkamer natuurlijk ook nog een andere vorm hebben. Grote open ruimtes of misschien zit er wel een hoek in de badkamer. Dan kun je leuk gaan spelen met meerdere vloerkleden. Leg ze naast elkaar of laat ze overlappen. Mocht je meerdere vloerkleden willen gaan gebruiken dat is het aan te raden dat ze allemaal dezelfde stijl hebben. Anders wordt het een heel onsamenhangend geheel.

Maak een overwogen keuze

Maak dus een weloverwogen keuze. Kijk voordat jij een vloerkleed gaat kopen eerst goed naar de badkamer zelf. Bepaal voor jezelf wat mogelijk is en wat jijzelf mooi vindt. Dan kun jij het mooiste vloerkleed voor jouw badkamer kopen. Dit geeft de badkamer weer een extra dimensie.