Welke ondervloer laminaat op houten vloer?

Er zijn verschillende soorten ondervloeren die je kunt gebruiken voor laminaat op een houten vloer. De beste ondervloer voor jouw situatie hangt af van een aantal factoren, zoals de staat van de houten vloer, het type laminaat dat je kiest en je budget.

Tips voor het kiezen van een ondervloer voor laminaat op een houten vloer

  • Als de houten vloer in goede staat is, kun je een zachte ondervloer gebruiken, zoals een vochtbestendige kurk of een ondervloer van polyethyleen. Deze ondervloeren zijn geluidsabsorberend en zorgen voor een comfortabele loop.
  • Als de houten vloer niet in goede staat is, kun je een ondervloer met een hogere dikte gebruiken, zoals een ondervloer van gipsplaat of een ondervloer van harde schuim. Deze ondervloeren zorgen ervoor dat oneffenheden in de houten vloer worden geëgaliseerd en dat het laminaat beter aansluit.
  • Als je een budget hebt, kun je een ondervloer van karton gebruiken. Deze ondervloeren zijn echter niet zo geluidsabsorberend als zachte ondervloeren.

Populaire soorten ondervloeren voor laminaat op een houten vloer

  • Kurk: Kurk is een natuurlijke en geluidsabsorberende ondervloer. Het is ook duurzaam en gemakkelijk te leggen.
  • Polyethyleen: Polyethyleen is een synthetische ondervloer die waterdicht en geluidsabsorberend is. Het is ook gemakkelijk te leggen en betaalbaar.
  • Gipsplaat: Gipsplaat is een stevige ondervloer die oneffenheden in de houten vloer egaliseert. Het is ook geluidsabsorberend en gemakkelijk te leggen.
  • Harde schuim: Harde schuim is een geluidsabsorberende ondervloer die ook warmte-isolerend is. Het is ook gemakkelijk te leggen en betaalbaar.
  • Karton: Karton is een betaalbare ondervloer die gemakkelijk te leggen is. Het is echter niet zo geluidsabsorberend als andere soorten ondervloeren.

Wanneer je een ondervloer voor laminaat op een houten vloer kiest, is het belangrijk om de instructies van de fabrikant van het laminaat te lezen. De fabrikant kan aanbevelingen doen voor een bepaalde soort ondervloer.