Welke kleur vloerkleed past bij een grijze bank?

Een grijze bank is een populaire keuze voor de woonkamer. Het is een neutrale kleur die goed combineert met veel andere kleuren. Maar welke kleur vloerkleed past er nu eigenlijk bij? In dit blog geven we je tips en inspiratie.

Toon-sur-ton

De meest voor de hand liggende keuze is om een vloerkleed in dezelfde kleur als de bank te kiezen. Dit zorgt voor een rustig en harmonieus geheel. Je kunt ook kiezen voor een vloerkleed in een iets lichtere of donkerdere tint grijs. Dit geeft een speels effect.

Contrast

Wil je meer contrast in je woonkamer? Dan kun je kiezen voor een vloerkleed in een contrasterende kleur. Bijvoorbeeld een wit vloerkleed bij een donkergrijze bank, of een antraciet vloerkleed bij een lichtgrijze bank. Dit zorgt voor een spannender en dynamischer effect.

Aardetinten

Grijs is een neutrale kleur die goed combineert met veel andere kleuren. Aardetinten, zoals beige, taupe en bruin, zijn warme kleuren die een gezellige sfeer creëren. Ze zijn een goede keuze voor een woonkamer waar je graag veel tijd doorbrengt.

Felle kleuren

Felle kleuren, zoals rood, oranje of geel, zorgen voor een vrolijke en energieke sfeer. Ze zijn een goede keuze als je je woonkamer een speelse uitstraling wilt geven. Let er wel op dat je de rest van de inrichting in rustige kleuren houdt, zodat de vloerkleed niet te overheersend wordt.

Multicolor

Een multicolor vloerkleed is een goede keuze als je een unieke en opvallende sfeer wilt creëren. Let er wel op dat je de rest van de inrichting in rustige kleuren houdt, zodat het vloerkleed niet te druk wordt.