Vloerkleed onder eettafel: hoe groot moet het zijn?

Een vloerkleed onder de eettafel is een mooie manier om je woonkamer een gezellige en warme uitstraling te geven. Het zorgt voor eenheid en harmonie in de ruimte en maakt het makkelijker om de stoelen aan te schuiven.

Maar hoe groot moet een vloerkleed onder de eettafel zijn? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. In dit blogartikel geven we je tips om het juiste formaat te kiezen.

Wat is het juiste formaat?

De vuistregel is dat het vloerkleed minimaal 70 centimeter groter moet zijn dan de eettafel. Dit zorgt ervoor dat de stoelpoten bij het aan- en uitschuiven niet op de randen van het vloerkleed komen te staan.

Voorbeeld:

  • Voor een rechthoekige eettafel van 150 cm x 90 cm: een vloerkleed van 220 cm x 120 cm
  • Voor een ronde eettafel van 130 cm diameter: een vloerkleed van 200 cm diameter

Andere factoren om rekening mee te houden

Naast de grootte van de eettafel, zijn er nog een aantal andere factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste formaat vloerkleed onder de eettafel.

  • De grootte van de woonkamer: In een kleine woonkamer is het beter om voor een kleiner vloerkleed te kiezen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte niet te vol oogt.
  • De vorm van de eettafel: Voor een rechthoekige eettafel is een rechthoekig vloerkleed de meest gangbare keuze. Voor een ronde eettafel kun je kiezen voor een rond vloerkleed, maar een rechthoekig vloerkleed kan ook mooi staan.
  • De stijl van je interieur: Het vloerkleed moet natuurlijk passen bij de rest van je interieur. Kies voor een vloerkleed in een stijl die je mooi vindt en die goed bij je meubels past.