Ondertapijt voor een vloerkleed

Heb je een prachtig vloerkleed in je woning liggen, maar schuift het vloerkleed regelmatig weg? Dan is het advies om een ondertapijt onder je vloerkleed neer te liggen. Met zo’n antislip ondertapijt geniet je van veel gemak.

Voor welke vloeren is een antislip ondertapijt geschikt?

Een antislip ondertapijt kun je in principe op alle soorten vloeren gebruiken. Het belangrijkste is dat je het ondertapijt onder het vloerkleed neerlegt, waardoor het vloerkleed geen kant op kan.

Wel is het belangrijk om kritisch te kijken naar de samenstelling van het ondertapijt. Zit er in het ondertapijt bijvoorbeeld tatiene? Dan is het aan te raden om dat onderkleed niet te gebruiken op een gietvloer.

Op onder meer natuursteen, vloerbekleding, parketvloeren, marmeren vloeren, plavuizen en houten vloeren kun je met een gerust hart een antislip ondertapijt leggen.

Heb je in je woning vloerverwarming? Ook dan kun je gerust voor een antislip ondertapijt kiezen.

Verschillende maten en materialen

Bij het uitkiezen van een ondertapijt voor een vloerkleed moet je op meerdere punten letten. Eén van de belangrijkste punten hierbij zijn de maten. Het ondertapijt voor een vloerkleed moet groot genoeg zijn, maar moet niet groter dan het vloerkleed zijn.

Heb je een interessant ondertapijt voor een vloerkleed gevonden, maar is dat vloerkleed net iets te groot? De meeste antislip ondertapijten kun je op de gewenste maat knippen.

Verder is het zo dat een ondertapijt voor een vloerkleed van verschillende materialen vervaardigd kan zijn. Doe goed onderzoek naar het betreffende materiaal en bepaal waar je voorkeur naar uitgaat.

Bij een ondertapijt hoef je in principe niet naar de kleur te kijken. Als je het ondertapijt op de juiste maat knipt, verdwijnt het ondertapijt immers volledig onder het vloerkleed.

Wat zijn de voordelen van een ondertapijt voor een vloerkleed?

Om meerdere redenen is het aan te raden om voor een ondertapijt te kiezen:

  • Je voorkomt dat je over het vloerkleed wegglijdt. Als je geen ondertapijt onder je vloerkleed hebt liggen, bestaat de kans dat je op het vloerkleed wegglijdt.
  • Een ondertapijt brengt nog meer geluidsdemping met zich mee. Door de eigenschappen van een ondertapijt wordt het geluid nog meer gedempt. Een belangrijk voordeel als je bijvoorbeeld in een flat of appartement woont.
  • Het vloerkleed blijft netjes glad en recht. Door een antislip ondertapijt onder je vloerkleed neer te leggen, blijft je vloerkleed netjes glad en recht liggen. Je hoeft je dus niet langer te ergeren aan het oprollen van de zijkanten van een vloerkleed.
  • Het vloerkleed voelt nog zachter aan. Met een antislip ondertapijt wordt er meer veerkracht aan het vloerkleed toegevoegd. Deze toegenomen veerkracht zorgt ervoor dat het nog fijner/zachter is om over het vloerkleed heen te lopen.
  • De levensduur van het vloerkleed wordt verlengd. Een antislip ondertapijt zorgt ervoor dat de vezels van het vloerkleed dicht bij elkaar blijven, waardoor het vloerkleed langer zijn vorm behoudt. Dit komt de levensduur van het vloerkleed alleen maar ten goede.