Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Een vloerkleed is een belangrijk onderdeel van je interieur. Het kan een ruimte gezelliger maken, de sfeer bepalen en het geluid dempen. Maar hoe groot moet een vloerkleed eigenlijk zijn?

In dit blogartikel geven we je tips om de perfecte maat vloerkleed te kiezen. We bespreken de volgende onderwerpen:

Factoren die de maat van een vloerkleed bepalen

De maat van een vloerkleed wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder:

  • De grootte van de ruimte: Hoe groter de ruimte, hoe groter het vloerkleed kan zijn.
  • De grootte van de meubels: Het vloerkleed moet groot genoeg zijn om alle meubels te bedekken.
  • De vorm van de ruimte: Een rechthoekig vloerkleed past goed in een rechthoekige ruimte, terwijl een rond vloerkleed een ruimte meer sfeer geeft.
  • De stijl van het interieur: De maat en het materiaal van het vloerkleed moeten passen bij de stijl van het interieur.

Hoe groot moet een vloerkleed zijn voor een bank?

De ideale maat voor een vloerkleed onder een bank is dat de voorpoten van de bank net op het vloerkleed staan. Zo creëer je een gezellige en sfeervolle zithoek.

Bij een tweezitsbank is een vloerkleed van 200×140 of 230×160 centimeter een goede optie. Heb je een driezitsbank? Dan is een vloerkleed van 250×170 of 300×200 centimeter een goede keuze.

Hoe groot moet een vloerkleed zijn voor een eettafel?

De ideale maat voor een vloerkleed onder een eettafel is dat het vloerkleed minimaal 70 centimeter rondom de tafel uitsteekt. Zo creëer je een gezellige en knusse sfeer tijdens het eten.

Bij een vierkante eettafel van 120×120 centimeter is een vloerkleed van 240×240 centimeter een goede optie. Heb je een rechthoekige eettafel van 200×100 centimeter? Dan is een vloerkleed van 350×170 centimeter een goede keuze.

Tips voor het kiezen van de juiste maat vloerkleed

  • Maatregelen is belangrijk: Meet de ruimte en de meubels goed op voordat je een vloerkleed koopt. Zo weet je zeker dat het vloerkleed de juiste maat heeft.
  • Denk aan de vorm van de ruimte: Een rechthoekig vloerkleed past goed in een rechthoekige ruimte, terwijl een rond vloerkleed een ruimte meer sfeer geeft.
  • Houd rekening met de stijl van het interieur: De maat en het materiaal van het vloerkleed moeten passen bij de stijl van het interieur.
  • Kies een vloerkleed dat je mooi vindt: Het is belangrijk dat je een vloerkleed kiest dat je mooi vindt. Zo geniet je er nog jaren van.