Hierom is een onderkleed onmisbaar!

Niet iedereen bedenkt zich meteen om een onderkleed te kopen. Veel mensen vinden het ook niet nodig om hun geld hieraan uit te gaan geven. Toch is een onderkleed zeker wel aan te raden. Het brengt namelijk heel veel voordelen met zich mee. Daarom ga ik jou in dit blogbericht vertellen wat een onderkleed is en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is een onderkleed?

Wat is het nu precies? Het woord zegt het natuurlijk al een beetje. Het is een extra kleed dat jij onder jouw vloerkleed legt dat bijvoorbeeld in de woonkamer ligt. Zo’n kleed dat je onder jouw vloerkleed doet is vaak gemaakt van polyester. Dit polyester kleed heeft een aantal goede eigenschappen.

Veiligheid boven alles

Deze uitspraak horen we heel vaak en overal. Zo gaat dat ook met een vloerkleed. Wanneer een vloerkleed toegepast wordt dan ligt deze vaak op een gladde ondergrond. Vloerkleden worden vaak gebruikt als decoratie maar ook om te voorkomen dat men koude voeten krijgen. Of de ondergrond nu laminaat, PVC, steen of hout is, deze vloeren zijn van zichzelf allemaal spiegelglad.

Als je dus een onderkleed toepast onder jouw vloerkleed dan heb je het kleed meteen veilig liggen. Hij kan namelijk niet meer gaan verschuiven als jij er overheen loopt. Dit voorkomt niet alleen dat je zelf valt, het voorkomt ook dat er drinken op het kleed geknoeid wordt.

Jouw vloerkleed gaan veel langer mee

Daarnaast wordt jouw vloerkleed ook nog eens goed beschermd. Als het vloerkleed zo op de vloer ligt zal hij dus gaan schuiven. Dit schuiven brengt niet alleen gevaren met zich mee, het zal ook zorgen dat het vloerkleed aan de onderkant zal gaan slijten. De onderkant schuift constant een beetje heen en weer. Schuiven is wrijving en dat zorgt voor slijtage.

Ook met het oog op de levensduur van jouw vloerkleed is een onderkleed zeker aan te raden. Vooral als je een wat duurder vloerkleed hebt wil je er vele jaren van kunnen genieten. Het zal natuurlijk doodzonde zijn als er na een paar jaar al dunne plek ontstaan in het dure vloerkleed.

Andersom geldt hetzelfde. De harde onderkant van jouw vloerkleed kan namelijk ook jouw vloer beschadigen. Vooral houten vloeren zijn hiervoor gevoelig. Het kan namelijk krassen veroorzaken op jouw laminaat -of parketvloer.

Een strakker ogend vloerkleed

Nog een bijkomend voordeel is dat jouw vloerkleed veel strakker is. Als het vloerkleed los op de vloer ligt dan zullen er altijd hobbels en vouwen ontstaan. Vaak staat er wel iets als een tafel op het vloerkleed. Je loopt er overheen en een deel van het vloerkleed verschuift en een ander deel niet. Dit is niet alleen onhandig maar ziet er ook minder strak uit.

Door een onderkleed te gebruiken zal dit niet meer gebeuren. Hobbels en vouwen in het vloerkleed zijn verleden tijd. Doordat het vloerkleed geen kans van schuiven heeft zullen er dus ook geen vouwen en hobbels ontstaan. Dit geeft een veel strakker en rustiger geheel in jouw woonkamer.

Extra demping voor jouw vloerkleed

Dit is niet zo zeer een eigenschap die echt noodzakelijk is maar het geeft jouw vloerkleed ook wat extra demping. Vooral in woningen waar je misschien nog een houten vloer hebt in plaats van een betonnen vloer. Het dempt namelijk aanzienlijk het geluid als je over het vloerkleed loopt.

De extra demping die je creëert zorgt er op zijn beurt ook nog eens voor dat het vloerkleed veel zachter aanvoelt. Iets dat vooral voor jezelf extra comfortabel is als je over het vloerkleed loopt om op de bank te gaan zitten.

Je knipt het zelf op maat

Als je een onderkleed koopt dan zal deze niet precies de maat van het vloerkleed hebben. Je koopt een afmeting die in de buurt komt van jouw vloerkleed en knipt/snijdt hem netjes op maat. Ze zijn vaak voorzien van een kleefrand en met deze kant maak je hem soort van vast aan het vloerkleed.

Als hij op een gegeven moment vies is dan kun je hem gewoon in de wasmachine gooien. Ze kunnen dit hebben als je wast op 30ºC. De kleden hebben geen schadelijke stoffen of weekmakers en kunnen dus gewoon in contact komen met water.