Duurzaam vloerkleed in huis? Dit zijn je opties!

Als u op zoek bent naar een vloerkleed dat jarenlang meegaat, overweeg dan om een duurzaam vloerkleed aan te schaffen. Deze vloerkleden zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen vuil en vlekken. Ze zijn ook meestal gemaakt van materialen van hogere kwaliteit, wat betekent dat ze na verloop van tijd beter standhouden.

Vloerkleden uit de natuur

De laatste jaren is er een trend om meer duurzame materialen te gebruiken in meubels en woonaccessoires. Tapijten kunnen ook gemaakt worden van natuurlijke materialen. De herfst is een goed moment om je interieur opnieuw te bekijken en te kijken welke natuurlijke materialen je aan je huis kunt toevoegen om woonruimtes er duurzamer en natuurlijker uit te laten zien.

Waarom vloerkleden ook duurzamer worden.

Wereldwijd is er al langer een trend dat mensen op zoek gaan naar duurzamere meubels en woonaccessoires. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de vraag naar natuurlijke vloerkleden weer zal toenemen. Vroeger werden alle vloerkleden en vloerkleden gemaakt van natuurlijke stoffen. Tegenwoordig kiezen mensen er steeds vaker voor om het milieu en de natuur te beschermen.

Groot vloerkleed

Wil je een duurzaam vloerkleed voor een meer uniforme zithoek? Dan zou een groot vloerkleed perfect zijn. Het past zowel op uw salontafel als op banken en stoelen. Om je zithoek stil te houden, kun je het beste kiezen voor een effen vloerkleed of een vloerkleed met een eenvoudig ontwerp. Perzische tapijten zijn er in verschillende patronen maar hebben door de herhaling toch een rustgevende uitstraling. Je hebt een klassiek en modern oosters tapijt. Kies een kleur die bij je meubels past.

Jute vloerkleden.

Jute vloerkleden zijn naast een duurzaam vloerkleed ook een trend die zorgt voor een stoere uitstraling in huis. Jute is een andere vezel dan sisal: het voelt sterk aan. Wanneer de vezels aan elkaar worden gehecht, heeft het materiaal een stevig oppervlak. Overeenkomsten tussen sisal en jute: slijtvastheid. Een groot nadeel van jute vloerkleden is de gevoeligheid voor vlekken: vlekken op vloerkleden zijn moeilijk te verwijderen. Maar onze winkel heeft daar een vlekbeschermer + reiniger voor.

Tapijten gemaakt van gerecycled plastic.

Als je op zoek bent naar buitenkleden, dan kom je al snel bij kunststof vloerkleden. Op het eerste gezicht lijkt dit geen duurzame optie. Er zijn echter ook tuinkleden en buitenkleden van gerecycled plastic. Zo geniet je van stevige en weerbestendige materialen zonder het milieu te veel te belasten. sisal vloerkleed Sisal is een weefsel gemaakt van de bladeren van subtropische planten. Het materiaal kan organisch groeien en ook biologisch afbreekbaar zijn. Uiterlijk lijkt het op een jute vloerkleed, maar is zachter en verfijnder.

Katoenen vloerkleed

Warme vloerkleden die lang meegaan kunnen ook van katoen gemaakt worden. Katoen wordt ook veel gebruikt in de textielindustrie. Katoen is vooral goed voor het verkrijgen van natuurlijke kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld ook de kleur van de jute tas bereiken. “Jute Sack Color” is perfect voor interieurs die wat persoonlijkheid nodig hebben.

Vul de lege plekken in

Het vullen van de lege ruimte in de kamer met een kleiner vloerkleed is voldoende. Geef een doffe plek een nieuwe look met een vloerkleed in een gedurfde print of kleur. zoals geometrische vormen.

Rond vloerkleed

Een round flood vloerkleed ziet er goed uit onder een ronde tafel, maar staat ook goed onder een kruk die als bijzettafel wordt gebruikt. Leuk en interessant is het ronde overstromingskleed met franje. Wil je iets speciaals, kies dan een jute vloerkleed met een uitgesneden design.

Wollen vloerkleed

Waarschijnlijk de meest bekende vorm van natuurlijke tapijten zijn wollen tapijten. Dit wollen vloerkleed was vroeger voor vrijwel iedereen in huis. Tapijten gemaakt van 100% wol zijn meestal gemaakt van wol. Veel huizen in ons land hebben ook tapijten van wol, omdat ze erg warm zijn en perfect voor koude winters.

Hennep tapijt

Hennep is een snelgroeiende plant die heel weinig water nodig heeft. Daarom kan het sneller worden geoogst dan katoen. Hennep tapijten zijn gemaakt van de natuurlijke vezels van deze plant. Het vloerkleed is erg sterk, dus het kan lang mee.

Al deze opties zijn dus perfect als u wil kijken naar een mooi en duurzaam vloerkleed.