Kleed schoonmaken met baking soda: zo doe je het

Kleden zijn een mooie toevoeging aan je interieur, maar ze kunnen ook snel vies worden. Gelukkig is er een eenvoudige manier om je kleed weer schoon te krijgen met baking soda.

Baking soda is een natuurlijk product dat een aantal voordelen heeft voor het schoonmaken van je kleed. Het absorbeert vuil en geurtjes, en het helpt ook om vlekken te verwijderen.

Hoe maak je je kleed schoon met baking soda?

1. Stofzuig je kleed grondig

Voordat je baking soda gebruikt, is het belangrijk om je kleed eerst goed te stofzuigen. Dit verwijdert los vuil en stof, zodat de baking soda beter kan werken.

2. Strooi baking soda over je kleed

Gebruik een ruime hoeveelheid baking soda, ongeveer een kopje per vierkante meter. Strooi het gelijkmatig over het hele kleed, ook in de hoeken en randen.

3. Laat de baking soda intrekken

Laat de baking soda minstens een uur intrekken, maar het liefst een hele nacht. De baking soda zal tijdens deze tijd vuil en geurtjes absorberen.

4. Stofzuig de baking soda op

Stofzuig de baking soda vervolgens goed op. Je zult zien dat je kleed er al veel schoner uitziet.

Tips voor het verwijderen van hardnekkige vlekken

Voor hardnekkige vlekken kun je een mengsel van baking soda en water gebruiken. Meng twee eetlepels baking soda met een paar eetlepels water tot een pasta. Breng het mengsel aan op de vlek en laat het een paar uur intrekken. Stofzuig vervolgens de pasta op.

Andere tips voor het schoonmaken van je kleed

  • Voor een extra frisse geur kun je een paar druppels etherische olie toevoegen aan het baking sodamengsel.
  • Als je een wollen kleed hebt, kun je het beste eerst een klein stukje baking soda op een onopvallende plek testen om te zien of het kleed niet verkleurt.
  • Als je een kleed hebt met een donkere kleur, kun je het beste een witte baking soda gebruiken om vlekken te verwijderen.