Werkt een: Vloerkleed anti allergie?

Iedereen heeft wel al eens gehoord dat als je een allergie hebt, dat je dan alle matten uit het huis moet halen. Dat is niet helemaal correct, soms kan je beter wel een vloerkleed leggen om die allergie te bevechten. In dit artikel behandelen we de Vloerkleed anti allergie.

Allergie aan pollen en huisstofmijt

Een verkoudheid of een allergie, bij beide kan je niezen. Maar wie een allergie heeft, die weet maar al te goed het verschil. Het ademen gaat moeilijker, het slapen ook al. De huisstofmijt bijvoorbeeld verzameld zich op jouw kleding of je kussen.

Bij een huisstofmijtallergie heb je jouw immuunsysteem dat reageert op de uitwerpselen van de verschillende mijten in het stof. Mijten zijn mini-beestjes die je enkel met sterke microscopen kan zien. Klein maar dapper, maar altijd daar om heel wat ellende te bezorgen. Wil je er wat aan doen, dan kan je het stof proberen te vermijden door een goede ventilatie, hogere verwarming of een vloerkleed anti allergie kopen.

Hooikoorts, dat is dus een allergie aan de pollen in de lucht. Het goede nieuws is dat je het meestal maar een paar keer per jaar moeilijk zal hebben. Dat is meestal in de lente of de zomer dat je beter binnenblijft. Alleen ’s avonds even ventileren. Maar een heel snelle oplossing kan ook zijn: een vloerkleed.

Vloerkleedje leggen, niemand zeggen

In tegenstelling tot wat je zou denken, is een allergie voor huisstofmijt of pollen eigenlijk een heel goede manier om die schadelijke dingen op te vangen. De vloerkleden werken dan als een soort van spons, een verzamelbak van die schadelijke mijten of pollen. Nadien, met goede stofzuiger en je probleem verdwijnt zo in de stofzuigzak. Ben je van plan om je kamer te herinrichten? Een kleed in de buurt van het raam of de deur is dan een goed idee.

De natuurlijke materialen zoals sisal of jute zijn de beste keuze. Het kleed neutraliseert de rondvliegende deeltjes. Doordat de kleden gemaakt zijn van natuurlijke vezels zijn beter bestand tegen schimmels. Die schimmels zorgen soms voor een verergering van de situatie. Wil je echt schimmelvrij zitten, dan kies je best voor een polypropyleen kleed.

Nog meer voordelen, het kan niet op

Allergie├źn hebben altijd te maken met een minder schone omgeving. Kies je dus voor een kleed, dan moet je het kleed op tijd en stond een goede beurt geven. En natuurlijk ook het hele huis. Een kleed kan je steeds naar buiten brengen om proper te maken, om te stomen. Het nadeel bij stomen is dan weer dat je sneller schimmels kunt hebben.

Een gladde vloer heeft bijna altijd binnen de twee dagen opnieuw een laagje stof. Heb je last van een allergie, dan zou je best elke twee dagen het hele huis dweilen en als je verder wil gaan kan je zelfs een keer per dag de vloer afnemen. Kies je dan voor een kleed, dan hoef je maar twee keer per week rond te gaan met de stofzuiger. Een vloerkleed op een gladde vloer is dus heel wat minder werk.

Niet meer niezen

Een nieuw vloerkleed in huis halen om tegen jouw allergie te vechten, het is niet echt het meest gekke idee dat je kan hebben. De voorwaarde is wel dat je het vloerkleed op tijd goed reinigt. Een laagpolig vloerkleed reinigt sneller en de stofzuiger glijdt ook makkelijker over het tapijt.

Nog een extra is goed uitkijken voor de juiste stofzuiger. De nieuwste modellen hebben zo bijvoorbeeld en anti allergeen filter en zorgen er dus voor dat er geen schadelijke stoffen in je neus kunnen verdwijnen. Niet meer niezen, is dat geen leuk vooruitzicht?

Een vloerkleed is dus niet het stofnest dat je tot nu toe had gedacht. Maar het is misschien eindelijk DE manier om niet meer te moeten niezen en een oplossing te vinden tegen die problemen met hooikoorts. Dat had je dus echt niet gedacht. Dus hop, koop dat vloerkleed anti allergie. Eindelijk niet meer niezen, hatsjoe nog aan toe!